TFMC overall front

As their church community grew, their building needs grew as well. Trulls Road Free Methodist Church contacted us to discuss how to expand and re-utilize their existing building. Their top needs were increased seating capacity and a gymnasium for community outreach.

The original building was erected in 1975. It was built in the tradtional 'A' frame style with post and beam construction. It was our goal to enhance the look of the original front facade by framing with to additions to the side that would allow for expanded seating capacity.

Before and After

sanctuary before and after

The photo to the left shows the sanctuary before and after construction. Inside the blend of old and new continues. The traditional wood beams and high ceilings remain and are accented by contemporary lighting and finishes. The old benches were replaced with new chairs allowing for better comfort and improved acoustic performance of the space.